Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från min receptbok


Skapandet av en gryning

 

tag
två miljarder solstrålar
i olika gula och röda
nyanser
lägg sedan till ljudet av tusentals
nyvakna sjungande fåglar
och en tät
mystisk morgondimma

låt
solstrålarna smyga sig
upp över horisonten
och sedan falla
genom morgondimman
som du nu lagt över sjöns
svarta blanka spegel

låt också
lite av solens ljus
synas
över granarnas
mörka silhuetter

låt sedan
strålarna speglas
i de klaraste daggdroppar
på gröna blad
låt dem
träffa allt levande
för att sakta värma
och väcka

låt solstrålarna sila in
genom dammiga fönster
över rykande kaffe
och morgontidningar
där morgontrötta människor
kisar med
ögonen
bland nytryckta
bokstäver

låt doften av dagg
och solens strålar blandas och
behaga alla som vågar sig ut
i den tidiga timmen

lyssna och betrakta

 

skapandet av en gryning

 

 

P.G 20120513




Fri vers (Fri form) av Peter G VIP
Läst 490 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-05-14 00:04



Bookmark and Share


    snöö
Du har konsten du att ge orden liv, sköna betraktelser som skapar bilder. Fint
2012-06-01

    ej medlem längre
Så bildrik text
En mycket vacker resa mot gryningen-måste läsas!
2012-06-01

    ej medlem längre
Tycker mycket om din text...den skapar både färger och bilder att läsa.
2012-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP