Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Post scriptum

 




Och allt som inte hänt är också tid, livstid. Som passerat. Som vind i träden, som moln på himlen. Du kan inte spara någonting eller vänta på något. Allt du har är ingenting. När du kommer, när du går.


efteråt
är allt försent

 

 

 

 

 

Peter G. 20231202

 




Fri vers av Peter G VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-12-02 19:07



Bookmark and Share


  Jenny Leine VIP
Mycket starkt och nära drabbar dina ord. Kanske kommer man inte närmare livet än just i en stark medvetenhet om döden och förgängligheten. Den här sparar jag.
2023-12-27

  La Magnólia VIP
Mycket fint och eftertänksamt skrivet.
Det får mig att tänka på orden: "Alla de där dagarna som kom och gick. Jag visste inte att det var det som var livet."
2023-12-20

  Anya VIP
Gillar den existentiella tonen. Faller särskilt för den inledande meningen.
2023-12-07

  till E
Kärnfullt med mycket eftertanke som ryms i de relativt få orden. Allt du har är ingenting dröjer sig kvar i min läsning. Snyggt!
2023-12-04

  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra och tankeväckande text om livet.
2023-12-04

    Ohemulen VIP
Så sant.
2023-12-03

  Kajan VIP
Det som varit och det som kanske kommer, samt det man inte gör; är ur samma källa, tänker jag efter läsning.
I detta skall vi finna oss tillrätta; det är sällan lätt att navigera, vi driver ibland roderlöst .
2023-12-02

  bumerang
missat livsinnehåll - "allt som inte hänt" kan vara så mycket och olika efter allas våra premisser. Men då har det alltså ändå hänt - i fantasien. Det går att trösta sig så istf att känna brist. I de fall det inte går på aktivt sätt göra något åt det.
Men "efteråt" - vet vi inte om det är för sent.
2023-12-02

  Sparvögat VIP
Alla dessa dagar ~ Alla dessa år
Som vilar i längtan ~ eftertankens sår…
När jag läser dina vemodigt vackra
ord tänker jag ~ ett Ps kanske
inte alltid är för sent…
2023-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP