Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Insikten och dilemmat i att acceptera vad som är liv och död, nära




träffade döden en dag, i dina ögon

de var oskyldigt blå, men mycket medvetna
om vad som fanns i din själ nu


för en tid sedan modellerade jag ansikten i lera med modell
det var en kvinna, hon luktade fitta, men jag hade överseende med det

det var det enda som gnagde i mig

reslutatet blev fyra ganska lika ansikten, men ändå olika
de hade ett gemensamt drag, döda ögon

bevarade lik

fula, men vackra


några gånger stöter man på riktiga levande människor
de har döden i ögonen

de har redan mött döden trots att de fortfarande lever
i allra högsta grad


det faktum som fascinerar mig är detta gränsland
denna insikt och denna fruktan

denna längtan, denna fruktansvärda ångest och skräck över ett tillstånd


jag vet ej vad som händer eller pågår i stunden med dessa människor
men jag tror de har en ovanlig och värdefull insikt trots allt

om livet och döden


hur det är förgängligt
och frågan

hur försonas och acceptera denna insikt
och viljan

att ändå fortsätta sitt liv

eller ändå avsluta det










Fri vers (Prosapoesi) av LenaJohansson VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-05-15 19:09



Bookmark and Share


  Per Blomqvist
Vissa ord sticker fram.

Älskar denna: några gånger stöter man på riktiga levande människor
de har döden i ögonen.
2012-05-15

    ej medlem längre
Oj, va svårt å mörkt!
2012-05-15

  Per Blomqvist
Vissa ord sticker fram.

Älskar denna: några gånger stöter man på riktiga levande människor
de har döden i ögonen.
2012-05-15

    ej medlem längre
En mycket spännande text om gränslandet vi alla funderar kring då och då.
2012-05-15

    ej medlem längre
levande, döda
förmögna leva ett liv...
2012-05-15

    ej medlem längre
Tunga ord från dig som väcker både tankar och känslor.
2012-05-15
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP