Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken bevarar jag min kära




jag såg att du talade till henne
med en ton jag aldrig hört
dina löften, vad var de alla värda?
nu när jag stod här utanför


studerade förundrat din hjärtejakt
som var en jakt för jakten i sig
en knapp, ett pris, en medaljong i guld
slängde runt din hals när du skrattade i smyg


eller var det galenskapen min kära?
när jag någon gång kom dig nära
vände du som en kastvind framför mig
och kunde ej, ta emot min kärlek


så vad gör jag nu med min förtvivlan
min besatthet och mitt beroende?
glömmer jag dig som gav mig gåvan kärlek?
gömmer jag dig i mina minnens arkiv längst ner?


nej jag lever av kärleken du gav
fastän du inte längre är här
jag måste, det är min enda väg
för att överleva, leva och mer












Fri vers (Prosapoesi) av LenaJohansson VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-05-17 07:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Smärtsamt träffande ord.
2012-05-17

    ej medlem längre
Du skriver och prickar precis in känslan av kärleken som bara lever och överlever för sig själv...ensam och övergiven....men lika stark!
2012-05-17

  mare VIP
Kärleken för att överleva, leva och mer, bra
2012-05-17

  Ljusletaren
Ord som berör!
Tack/ kram
2012-05-17

    ej medlem längre
Kärlek som nådegåva, visst!
2012-05-17

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Man skall inte missbruka guda gåva
”Kärleken bevarar jag min kära, för att överleva, leva och mera”
happy weekend
diana
2012-05-17

    ej medlem längre
gåvan kärlek.. bra skrivet
tycker jag!
2012-05-17
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP