Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad som verkligen berör - även om andra saker upprör




jag har betänkligheter kring den kalla vårvinden
kan den styra mina handlingar
hindra mig från att gå ut idag

kan någon som upprör mig
hindra mig från att tala mitt ord, min åsikt
nej, knappast


jag låter dem blåsa bort med vårvindarna
blickar ut över mitt panorama, fälten rådjuren

de vackra formationer bonden gjort på åkern, ränderna
förevigar


med hjälp av kameran i min mobiltelefon
som dagarna går

som landskapet förändras
tar jag till mig att jag lever ändå


fast det ibland känns annorlunda











Fri vers (Prosapoesi) av LenaJohansson VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-05-18 07:45



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Skiftningar i livet ger mersmak på att vilja se mera ;.)
Underbart skildrat/ kram
2012-05-19

  Järnkatten
En fin, mjuk och livsbejakande reflektion...
2012-05-19

    ej medlem längre
Ibland känns det som om allt liv runt omkring lever...men vi själva står stilla...
2012-05-18

    ej medlem längre
Dina ord känns befriande...både i känslan och i tankarna.
2012-05-18

    ej medlem längre
Snyggt, älskar verkligen de geometriska mönster som bönderna gör. Bara av det skälet så vill jag ha bönderna kvar i landskapet! Och för maten såklart!
2012-05-18

    Max Poisé
En text att ha med sig i fickan för att öppna ögonen..Bra här P...
2012-05-18

    ej medlem längre
Fint!
2012-05-18

    ej medlem längre
Goda ord.
2012-05-18

  Larz Gustafsson VIP
Jag förstår Lundell när han sjunger att han trivs bäst i öppna landskap. Det är något med de vidsträckta fälten och ängarna. En känsla av rymd och frihet.
2012-05-18
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP