Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kära Tomten

Ja, ja vet att det är i tidigaste laget
men jag vill vara säker på att brevet hinner komma fram.

Och ja, jag vet att det var länge sedan vi hördes av
men det beror faktiskt på den incidenten -99
den fick mig att tappa tron på dig.

Det var på den tiden när jag klädde ut mig i mammas klänningar
tjatade på min syster om att bli sminkad
och drömde om att bli barnmorska
jag ville bli stor

I fyra månader hade jag väntat
och säkert skrivit ett sextiotal brev
där det stod att jag önskade mig ett par högklackade skor
för det hade min storasyster
jag ville blir stor och cool

Så var det julafton
du hade lämnat renarna hemma och kom på en spark
och för att göra en kort historia ännu kortare
så ramlade ditt skägg av
ditt skägg ramlade av
- förstår du vad det innebar?!
det tog mig flera veckor innan jag kunde somna på en torr kudde
och inga skor fick jag heller

Det är faktiskt först nu, 12 och ett halvt år senare
som jag inser att ditt lösskägg inte var ett bevis på din icke existens
nej, det handlade bara om att du skämdes för din dåliga skäggväxt
och det är väl helt okej
det är okej att ha komplex och att köpa lösskägg på ica maxi
men för friden, se till att limma fast det ordentligt!

Anledningen till att jag skriver
är att jag verkligen önskar mig en sak den här julen
till och med mer än de där högklackade skorna
inte ens en iphone önskar jag mig
det är bara en sak jag önskar
bara en sak

Det borde du väl kunna fixa
jag menar, speciellt med tanke på den traumatiska upplevelse
som du tillfogade mig 99
något borde jag väl få som ersättning?

Ja, jag tror nästan det är BÄST för dig att du ger mig den här julklappen
annars... berättar jag för alla andra om din dåliga skäggväxt
och det vill du väl inte?
- Nä, just det.

God jul önskar Ylva


PS. Jag höll på att glömma
det jag önskar mig är att tiden ska stanna
jag har det bra nu
och har ingen alls lust att bli stor som min syster
hon har börjat få rynkor. DS.




Fri vers (Spoken word/Slam) av aPorcupine
Läst 218 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-05-18 13:45



Bookmark and Share


  August L S
"Märta: Vad tänker du på, Tomas?
Tomas: Dig är det likgiltigt.
Märta: Säg i alla fall.
Tomas: Tomtens tystnad.
Märta: Tomtens tystnad?
Tomas: Ja, Tomtens tystnad."
för att citera Nattvardsgästerna. I alla fall tror jag det var så det var. Citerar fritt ur minnet, kan komma ihåg fel på något litet.

Om jag skulle säga något om dikten också. Jag tycker också den är suvve. Glädjande på sitt vis, även om det förstås avhandlar grovt tragiska minnen. Om inte tomten fixar biffen har jag hört att det finns någon slags deal med en tavla på vinden som kan fungera.
2012-05-18

  Kristina Wallbing
Ylva! Helt suverän önskelista till Tomten! Även solen har fläckar.. och vill inte bli avslöjad med dålig skäggväxt... Underbart PS!
2012-05-18
  > Nästa text
< Föregående

aPorcupine
aPorcupine