Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett skepp mot salighet

 

 

det finns en väg som leder bort

den vägen har jag seglat

på vita skepp mot salighet

över ytan, under himlen

 

ombord på genvägarnas farkost

flytandes fram längst strömmarna

som tar dig genom natten

men ändå aldrig ända fram

 

i ett avtrubbat tillstånd

blir hela världen färglös

nyanserna försvinner i takt med

kemikalievågornas gungningar

 

har du en gång kommit hit

vill du aldrig mer tillbaka

för allt som känns det skrämmer

så döda åter du min smärta

 

är det inte du som bär mig

och jag slumrar på ditt däck

jag bordar dig och du ger mig

samma resa som igår

 

på en färd genom tiden

i sällskap med sorgen och smärtan

är du ett välsignat skepp

mitt kära lilla vita

 

(e-12




Fri vers (Fri form) av Christian Eriksson
Läst 382 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-05-19 00:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker mycket om denna text....

andra stycket fastnar hos mig...

Tack...
2012-05-19

  ResenärGenomLivet VIP
Bra skrivet, men den känns sorglig.
2012-05-19

  LenaJohansson VIP
mmm...bra så
2012-05-19

  mare VIP
Fint diktat
2012-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Christian Eriksson
Christian Eriksson