Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sverige, Sverige

 

 

finns det någon kind kvar att smeka?

Sverige, Sverige vad har du gjort med oss!?

bortskämda slavar

byter sakta bort

medmänsklighet

mot en tunnare tv

 

solen gick ner tidigt i afton

det lyser från en stjärna långt bort

där fanns en gång något som brann

våra hjärtan tiger ansträngt

ikapp med den kallnande glöden

 

på maskerad utklädd till sig själv

är vi alla rädd att tappa masken

det finns bara lager

flera lager av något äkta

som omsluter något äkta

som gör oss alla nakna en dag

 

finns det ingen kind kvar att smeka?

finns det inga kinder kvar

för mina tårar?

 

(e-13




Fri vers (Fri form) av Christian Eriksson
Läst 456 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-01-04 19:15



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Du träffar så rätt med dina ord...nutidens Sverige "i ett nötskal"...
2013-01-04

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Mer än bara ett bra dikt -briljant dikt ”Sverige Sverige” juvel i krona!
2013-01-04

  Jeflea Norma, Diana. VIP
En dikt på miljoner ”är vi alla rädd att tappa masken”?
2013-01-04

  SatansSon VIP
Det ska väl finnas. Bra diktat.
2013-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Christian Eriksson
Christian Eriksson