Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stål

Oberörd tår som glänser mot avgrund,
tas av,
skalas och formas av primalt inre skrik.

Väggarna upphör med dans och
färgen skalas av tills nyansen inte längre bryter.
Jordskorpan som finner födelsen av mjuk materia
och dess inre är oförstört och vackert.

Ljuden av metaller som slår rytmiskt och finner puls,
liv av fundament som inte längre andas rent.

Bildas från skönhet och känslor,
tills det sakta dör ut av likgiltighet och motgångar.

Det blir hårt,
kallt och blänker vid ljus.

Det blir stål.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Max Poisé
Läst 369 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-05-21 07:57



Bookmark and Share


  Meredith Ferlicia
Makalöst väldiktat!
2012-05-21

  Nina Nightwish
Denna text talar till mig.. Får mig att känna något väldigt speciellt, som jag inte kan formulera i ord. Mycket bra!
2012-05-21

    Jane S VIP
Låter inte bra...
2012-05-21

  Rise Little One
Stål som tål påfrestande omgivningar...
2012-05-21

  LenaJohansson VIP
bra
2012-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé