Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


MORS DAG



Jag minns konvaljerna
som blommade där hemma
under vita björkars gröma flor.
Jag minns,
när jag med smutsiga
små barnahänder,
plockar en bukett
och ger den till min mor.
Det var ju hennes dag, i dag.
Mors dag.

Nu har åren gått,
mor är sedan länge borta,
vilar på en kyrkogård
långt bort från där jag bor.
Men i tanken plockar jag,
med ådersvullna gammelhänder,
en konvaljbukett
och ger dej, kära mor.
Det är ju din dag, i dag.
Mors dag.

Ingvar Björkdahl
Mariestad




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 180 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-22 21:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket vackert om mor. Själv skall jag uppvakta min fru med blommor på Mors Dag....
2012-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl