Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solens öga

jag ser en sol
jag ser ett öga i den
i ögat ser jag fler ögon
som ser allt jag har och gör
strålarna är numrerade från ett till tolv
så att man vet vart den kryptiska meningen börjar
det är ekonomins egna normer som sätts på prov
när allt övervakas runt omkring i landet där vi bor
solen strålar för oss
vilket enkelt kan romantiseras
men solen har ett öga
som rapporterar till staten
vilket är föga
fagert när sången klingar i glaset
som krossas och splittret far

mot oss oskyldiga




Prosa av Carl R. Westerling
Läst 153 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-05-23 20:41



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Dygnet runt iakttar vi oss, en trygghet i den systematiserade blicken, men ibland går visarna ur led och det blir galet...
2012-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Carl R. Westerling
Carl R. Westerling