Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi kunde gjort det där bara - älskat mer





jag fångade drömmen i natt
den kom som norrsken

svepte in, en varelse

du vaknade bredvid
blinkade och tänkte

innan du vände dig om
mot mig



så kändes dina ömma fingrar
en smekning på min kind invid

mitt öga

såg på dig



ljuset som på dagen
jag var liksom fixerad

utom fara


din kärlek
var som en mur

jag, humle



vi drack kaffe sen på balkongen
sömndruckna

lade oss på den kalla betongen
älskade

viskade, sanna
sanningar



det började bli varmt redan nu vid sju
persiennen släppte in strålar

lekte i grenverket

utanför



satt du och tänkte
att du skulle gå nu

att det var slut

det var slut

det var slut



för mitt hjärta skimrade i blått
toner ljöd som ängelssång

musik

genljöd

våra kroppar



andades med logiken
denna ekvation fick ej plats

i våra hjärtan längre















Fri vers (Prosapoesi) av LenaJohansson VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-05-25 07:18



Bookmark and Share


  kerstin skriver VIP
en mycket vacker och finstämd text, blandningen mellan det skira och kall betong går hem i min läsning.
finfint!
2012-05-26

    ej medlem längre
Suger åt mig varje stavelse....underbart skrivet.
2012-05-25

    ADI Nehlin
sorglig..fin..tyckte om
2012-05-25

    ej medlem längre
WOW, bra!
Gillar speciellt detta:

"för mitt hjärta skimrade i blått
toner ljöd som ängelssång"
2012-05-25

  Anya VIP
En mycket vacker text med sorgsenhet mellan raderna.
2012-05-25

    ej medlem längre
spännande, välskriven fin text!!
2012-05-25

  LenaJohansson VIP
ja, jag tog bort den...nu
2012-05-25

  Niclas Petersson VIP
En allt igenom fantastiskt vacker dikt. Titeln - och framför allt den första versen.
Röda färger - lite skönt surrealistisk.
Sista raden känns dock lite övertydlig.

Gillar. Mycket.
2012-05-25
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP