Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han som drar i tråden

jag vill rycka i tråden
som ligger där vid hörnet
jag vill släpa fram en förbannad elefant
skicka upp honom till alaska
innan jag fångade honom
så blev han just biten av ett fyllo i benet
fyllot kom från en helg på landet
ute i fina skärgården hade han varit
han kan inte att sluta dricka
trots att det är söndag
jag tog hans flaska
grävde ner den i jorden
skickade ett brev till honom
med ett sigill vackert som morgonen min
brevet hamnade på fel adress
hos en person som var argsint och gift
kanske förstod han inte vad som i brevet stod
när han var barn
föll kottar över honom i sovrummet
grenarna jävlades varenda natt
tills han åkte in i den vita mjuka bur
som det djur man ansåg honom vara
jag har ryckt i många trådar

och jag kommer rycka i fler




Prosa av Carl R. Westerling
Läst 128 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-27 11:53



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
Den här tyckte om,

Den känns, / s
2012-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Carl R. Westerling
Carl R. Westerling