Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Målstyrd


var finns du min Gud
jag frågar mig nu
när livet har återvänt

så påtaglig fanns
ditt vara i mig
på väg ifrån helvetets gap

hur finner jag dig
när blicken är fäst
på kunskapens klara brunn

var hör jag din röst
hur känner jag dig
när huvudet ropar högst






Fri vers av Pica pica
Läst 342 gånger
Publicerad 2006-02-02 18:58



Bookmark and Share


  Anna H
Ja det är inte lätt det där. Kanske, kanske är det så att man måste vara sin egen Gud och sin egen hjälte, sin egen mor och sin egen far på samma gång och ta hand om sig själv (läs min senaste dikt Min egen hjälte...)

Det är svårt, verkligen svårt att finna lugnet för att börja söka efter högre makter och kunna se meningen med allt det som sker... Kanske man måste skapa sig nya mål. När man mår dåligt och befinner sig i närheten av helvetets gap som du skrev om så har man ett mål att bli ok igen, men när man blir det blir man lätt vilse för då vet man inte längre vad man ska sträva efter. Det är då man måste finna nya meningar och nya mål med ens liv och styra vidare istället för att tappa rodret och bara driva omkring, då finns risken att man driver tillbaka ner mot helvetets gap om man inte kommit riktigt riktigt långt därifrån först.

Jag känner igen dina tankegångar i dikten, jag har haft dem själv och jag har grubblat många timmar på dem :) Lycka till med ditt grubblande! Bra skrivet!
2006-02-03

  Cinemiracle
Förlåt - blev så engagerad att jag glömde att skriva att din dikt var vacker och berörande också. *kramen*
2006-02-03

  Cinemiracle
Relevant fråga att brottas med för alla oss som jäktar, tror och tvivlar synkront! Kan det vara så att ett liv i balans och harmoni är ett liv i enlighet med Gud och att hans närvaro inte känns lika påtagligt då? Mot kaos står kärlek och brinner den är det Guds ljus tillgängligt i ditt hjärta... (typ)
2006-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Pica pica
Pica pica