Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


MELLAN HÄGG OCH SYREN



Gammal är jag, med gråvitt skägg,
drömmer om ungdomsdagar.
Men nu vill jag känna doft av hägg,
vandra i grönskande hagar.
Glömma att år försvagar.

Förgäta jag vill all möda och id
och alla de många åren.
Jag vill känna mej nu, som i ungdomens tid,
de sorglösa levnadsåren.
Jag vill tro på metaforen.

Så vill jag vandra som i en dröm,
en dröm som inte tar slut.
Men inget kan hindra tidens ström,
nu vill jag ta vara på varje minut.
Innan blomstringstiden är slut.

Snart ur min dröm jag vaknar upp,
det händer så mycket på scenen.
Sommarens rosor står redan i knopp,
slokar gör redan syrenen.
Det snöar från apelgrenen.

Ja, det snöar det snöar från apelgren.
Kort som en dröm,
är tid
mellan hägg och syren.

Ingvar Björkdahl
Mariestad




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 2048 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-06-02 16:15



Bookmark and Share


  Maria T
Visst är tiden kort
mellan hägg och syren
2012-06-02

    ej medlem längre
Det är du och "Lundell"... Ta det som en komplimang. Ingenting annat..
2012-06-02

  zallander
Den gillar jag !
2012-06-02

  Larz Gustafsson VIP
Superbt!
2012-06-02

    ej medlem längre
Fint berättat!
2012-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl