Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Filosofera

Blicka ut i oändligheten och se ett spår av ljus någonstans. Runt krönet eller kanske precis just framför dig, finns frågan, alla svaren och gåtan utan lösning. Vi letar och tror att vi finner något som inte finns, i försöken att förstå allt och vår egen existens. Blicka ut och titta fram, svaret som du finner, är en del av dig någonstans.




Övriga genrer av filosofian
Läst 276 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-06-02 17:57



Bookmark and Share


    xilenie
gillar mycket!
2012-06-16

  lodjuret/seglare VIP
Jag tycker om texten, det är ju litet i de banorna man tänker. Fram och tillbaka. Men en del svar finns att komma fram till, kanske inte bara alltid just de svar man önskar sig. Vissa svar är sämre än man tänkt sig och andra faktiskt spirande möjligheter.
2012-06-02

  Larz Gustafsson VIP
Önsketänkandet går i princip ut på att vi inte finns här av någon särskild orsak.
2012-06-02

  Erik H.J Hultin
En intressant och lite lätt vemodig text som tilltaler en som råkar vara oerhört filosofiintresserad. Väl fångat om människans ständiga sökande efter kosmos oändliga vidder, tingens sanna natur, vårt psykes och medvetandes ständigt undlyende struktur. Det synnerligen tänkvärda och välformulerade slutet för mina tankar till Humes idé om att alla vetenskaper är en del av den mänskliga naturen, och därav fritt tolkat en del av oss själva snarare än en objektiv sanning bortom oss. Eller Hegels teori om ett enda stort medvetande, en världssjäl som vi alla är en del av. Vacker och närmast meditativ text som fångar ett grunläggande drag i den sökande människans existens och som fick mig att fundera och associera...Bravo!
2012-06-02
  > Nästa text
< Föregående

filosofian
filosofian