Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vingars dofter


När du föll genom min hand
lämnade du din skugga
tätt mot min näthinna
Och svarta fåglars ångestfyllda skrik
hördes ur ett tårdrypande hav
som dränkt förnuftets röst
för länge sedan

Höstens blodröda löv föll med dig
men ville inte lägga sig
De väntade på dina händer
som mjukt skulle fånga dem
en sista gång

Men lagundoftande vindar
smekte varmt min kind en natt
och målade med kärlekens visa färger
i min panna
Jag drömde hur jag bar dig ur mitt hjärta
och höll dig upp mot himlavalvet
med kupade händer
viskandes

\"Jag är redo
min älskade

Flyg\"




Fri vers av Almaz
Läst 1676 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-02-03 00:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
tappade andan, så vacker är den, så ödmjuk
2009-10-22

  Peppe11
Jaaaa, vad ska jag kunna lägga till??
Hyllningarna är så berättigade. och jag sällar mig till dem.
Men du, en sak kan jag lägga till... Detta berörde mig djupt djupt, och det är väl vackert att veta..
Kram P
2008-02-29

  kanske
så jävla bra!
2006-02-11

  Rublev
En underbart vacker avskedssång,
en sång som doftar starkt av den kärlek som ger frihet...

först tonar den vemodigt i moll
men sedan en natt, drabbad av vis insikt,
så förändras tonarten frihet och ljus!

slutraderna är ett varsamt crescendo,
som får mig att rysa:

Jag drömde hur jag bar dig ur mitt hjärta
och höll dig upp mot himlavalvet
med kupade händer
viskandes

"Jag är redo
min älskade

Flyg"


-------------
några funderingar:

kanske behövs inte både ”fastlimmad” och ”tätt” i
”fastlimmad tätt mot min näthinna”
jag tycker det känns bäst med:
”lämnade du din skugga
tätt mot min näthinna”

”alltför länge sedan” ?
tolkar som att du menar
antingen ”alltför länge” eller ”för länge sedan”

sparas som ny favorit :)
2006-02-08

  Masoud Vatankhah
Äntligen!!
Jag har saknat dina texter, det var ett tag sen sist!
Den här har ju så många bottnar att jag går vilse i dina formuleringar och meningar varje gång jag läser texten. Den är mycket elegant skrivet, på det sätt som du bemästrar, och min enkla hjärna hänger inte med alla svängarna. Den blir ju som en ny text varje gång jag läser den.. :)
2006-02-08

  Jessica Ebbesson
Oj..detta var underbart vackert och poetiskt. Hela texten är otroligt stark och den berör mitt inre. Tack!
2006-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Almaz
Almaz