Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt mig bära vinden


Jag ser livet
flockas kring mitt lillfinger
Vill linda min tunga
där kring

Vill känna smaken
av förälskelse som darrar
i strupen

Säg mig
hur är det att falla
och bli fångad

för att åter falla
och bli fångad
igen

i ett slutet
kretslopp?

Honungsmarinerade hallon
glider ner i min hals
Smörjer min frågvishet
medan förnuftets melodi
långsamt avdunstar
i femtakt

Det tycks ha blivit hack
i skivan

Hinner du vänta
en stund?




Fri vers av Almaz
Läst 910 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-03-05 15:14



Bookmark and Share


  Manal
länge sedna jag läste en dikt som tog mig med storm, väldigt bra här.
2007-02-19

  Semir
ruskigt bra skrivet. gillar speciellt detta med att fall, sen att falla igen och ändå är det någon som tar emot.. BRA!
2006-03-28

  Rublev
En lite ”galen” men härlig och doftande dikt om förälskelsens sötma! ”Honungsmarinerade hallon” låter ju helt underbart!

Visst önskar man att sådana starka ljuvliga känslor aldrig skulle gå över.... men går de att uthärda mer än en kort stund?

Jag fångas särskilt av

”Jag ser livet
flockas kring mitt lillfinger”

och

”Säg mig
hur är det att falla
och bli fångad

för att åter falla
och bli fångad
igen”

.
2006-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Almaz
Almaz