Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tystnadens bön



Gråten flyr
slösaktigt
ur bergets mynning

Jag ber

Låt tigern bända upp
mina käkar

Låt dess klor
flå tungan

Töm havets djupa saltkar
i min hals

Låt såren dränkas
i självbehärskningens fall

Bär mitt skrik
över stillhetens alla horisonter

Bränn ögonfransarna
till grunden


Ge mig klarhet

då berget brister




Fri vers av Almaz
Läst 727 gånger
Publicerad 2006-10-22 13:08



Bookmark and Share


  Eduardo
fantastiskt vackert skrivet och metaforiskt fint.... lider genomgående med dig i texten, men tycker budskapet é ngt vagt i vissa stycken o förstår heller inte sammanhanget alla ggr... exempelvis övergången från
"Bär mitt skrik
över stillhetens alla horisonter

Bränn ögonfransarna
till grunden"

kan jag tolka som enskilda beskrivningar av ett visst själsligt lidande lr en avslutande önskan att fråntas allt i ordets fulla betydelse... innan du kan finna dig själv igen... o gå vidare.... kanske é ute o cyklar...

hursomhelst... i vanlig ordning kraftfull dikt, min vän
2006-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Almaz
Almaz