Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rädda Människan




den rädsla vi bär
som ett sigill i evolutionen

som en rustning vi bär
mot det vi inte känner

det okända



som vår rädsla sårar
en själ som vandra i denna dal av mörker

som en själ
vandra i det vita ljuset

den okände främlingen



han som kan vara ond
kan vara en hjälpare

kan vara god
vandra där på över din stig

din borg
ditt hem



så visst är människor mänskliga
inte för intet

djupt långt ner
finns ett schema för

artens överlevnad













Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-06-06 08:49



Bookmark and Share


  ULJO
Mycket tänkvärt och genomarbetat.
2012-06-09

    lenakarin
Fint skrivet, intressant ämne!
En filosofisk grundinställninh; att vår rädsla,mänsklighet, empati, ÄR grunden för vår existens också utvecklingsmässigt.
2012-06-07

    ej medlem längre
Du andas varm empati.
2012-06-06

    ej medlem längre
Alldeles briljant skaldat.
2012-06-06

  Linda CH VIP
Tänkvärda ord!
2012-06-06

  Larz Gustafsson VIP
"Please, save us, not the whale". (The Clash)

Jag är i och för sig för att man räddar blåvalen också, men jag fattar vad mitt gamla favoritband menade.
Det fanns t ex folk som bråkade om säljakten. Samma människor var för aborter. Dubbelmoral!
2012-06-06

  Anya VIP
Jaa vi är kanske alla små barn innerst inne som behöver bli räddade. Intressant text.
2012-06-06

  Ljusletaren
Insiktsfullt vackert!

/kram
2012-06-06

    ej medlem längre
Stor insikt!
2012-06-06
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP