Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det odrägliga snillet från Big Bang Theory.....


Jag skulle vilja vara en "Sheldon Cooper" !

Jag vill vara något av en svensk version av denne Sheldon ,kanske jag har lite av hans fräckhet och oförsynthet, rent verbalt då, alltså ! Både Sheldon och jag säger saker rent ut, vi lindar inte dem i floskler och annat konstgjort dravel, vi "slänger soporna rakt i ansiktet på dem som är värda att träffas av desamma " ! Många anser att jag är väl fräck och närapå oförskämd, bl a har mina två barn uttryckt detta vid flera tillfällen . Och förmågan att använda språket som ett sätt att förolämpa folk på ett mer sofistikerat sätt, denna "gåva" har jag och Sheldon gemensam . Samtidigt kan jag också visa på en generös sida, i alla fall när de ekonomiska omständigheterna medger detta . Kanske jag är lite av Sheldon Coopers svenska alter ego ! Fast "bara lite", hans enträgna ovana att ,ständigt, pika sina vänner och använda deras svaga sidor mot dem , den trista egenskapen saknar jag och vill ej heller tillägna mig densamma . Och man får ju aldrig glömma att det handlar om en skådespelare och en TV-serie, detta är ingen dokumentär ! Men det ÄR lustigt att , i alla fall delvis, känna igen sig själv i en skådespelare i en amerikansk TV-serie från 2000-talet ! Och jag tänker fortsätta att titta på denna studentikosa TV-serie om studentgängets utveckling från unga osäkra studenter till framgångsrika forskare ,med alla de Sheldonska förvecklingar som ,ständigt, utgör en huvudingrediens i densamma !

-----




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Mats Henricson
Läst 317 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-06-08 17:04



Bookmark and Share


  aol
gillar när du delar med dej av dina tankar, verkligen känner igen en del av don i mej själv,
2012-06-09

    ej medlem längre
Jag vill bo i den lägenheten. Snacka om att få intellektuell massage. Bara älskar det.
2012-06-08

  Vampyrens hjärta
Big Bang Therory är en av de bästa serier jag har sett.:-)
2012-06-08

  Mats Henricson
Copycats är ju ett begrepp som kan användas i många sammanhang ,det är ju när man kopierar en annan människas metoder och beteenden .. Nu vill jag INTE påstå att jag skulle vara Sheldon Coopers "copycat", det vore, lindrigt sagt, att "ta i" , men de igenkännandets leenden som jag upplevt (och upplever) anser jag ha full frihet att skriva om och ingen "It-Nörd" i världen kommer att kunna hindra mig !
2012-06-08

  it-nörd
vad fan sysslar du med?
2012-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska