Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I förändringens läkningsprocess




När känslan att du går sönder, brister övermannar dig
när ångestens vassa ögon hånar
om mörkret hotar att förinta, slita itu
den sista biten av din självtillit
– Håll intet tillbaka!


Låt känslorna som göms i djupet välla fram
låt all din fruktan komma upp till ytan
Betrakta den, vrid och vänd på det som skrämmer
Vad handlar allt om – är ditt liv hotat?
Du är mer än dina känslor just nu
Våga se – våga tro
Du kommer att överleva!


När du öppnar dig kan läkedomen börja
Sakta ska klyftorna i ditt inre förminskas
och självtillitens längtan ta sin givna plats
Möt din själ med öppen blick
räds inte maktens taggar som stuckit
och märkt själen din med rivsår
Ge dig hän åt den läkande kraften
som börjat spira i ditt inre
Din längtan efter helhet ska uppfyllas!


Ur det mörka kan det nya livet födas
inget nytt kan växa
om inte först det gamla dödas
Låt din sorg med tårar vattna allt det sköna
kärleksblommor som ska gödas
kan nu omge livet ditt


Ser du, såren läktes mörkret flydde
och ur kraterns djup nu
rena vatten flödar


Allt som värkte
allt som gav dig sorg och smärta
nu förvandlats, blev en tillgång
blivit doft och glädje
för de själar som instämde
– Så blev livet mitt!




Fri vers av Siggesdotter
Läst 204 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-06-08 20:37



Bookmark and Share


  Dufvenberg
Kanon att den uppmärksammas, annars hade jag nog inte stött på den!

Precis så ska det gå till!! Släppa ut känslorna för att sedan välja vilka man ska vara i!

Bra!

Och tack:)
2012-06-11

  Ljusletaren
Absolut sant!

/kram
2012-06-11

  Osvalds_Dotter VIP
Sanna ord!
Tack :)

//Jenny
2012-06-11

  charlotte svensson
det finns alltså hopp, jättefin och stark text som berörde mig mycket.
2012-06-09

  ULJO
Helt underbart skriftat
2012-06-09

  walborg
Tack! Så klokt och så sant.
2012-06-08

  Maiah VIP
som en flytväst att ta på när havet stormar.... jättefint och trösterik
2012-06-08

  Johan Bergstjärna VIP
Underbart skrivet!
2012-06-08

  Nils Teodor VIP
Djupt och vist du skriver
att möta sina bortträngda känslor
och ändå stå stadigt på vår jord
är mycket sanna ord
Kärlek gror i mörkret
och bryter fram i ljuset
Tack!
2012-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter