Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Melankoliska känslor och tankar när jag såg och hörde en ensam svan som flög över ett landskap för två månader sen... Lånad bild


Du ensamma svan

 

Vingarna bär dig ensamma svan

genom snödimma högt över åkern

det verkar som ropar du ovanför mig

var är ni var är ni kamrater

 

Ett ögonblick ser jag din vita kropp

och jag hör hur du ängsligt låter

än har du inte tappat ditt hopp

att hitta de dina åter

 

Sakta strömmar tårarna fram

sorgen stiger till ytan

det är jag som flyger mot tryggare hamn

från mig kommer längtan och ropen

 

Vingarna bär mitt ensamma skri

genom livets töcken och dimma

fram mot en skara som vitklädda stå

och bestämt sig att övervinna

 

Övervinna ensamhetskval

övervinna det onda

övervinna tvivel och svek

i skymningens aftontimma

 




Bunden vers (Rim) av Siggesdotter
Läst 335 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-05-02 17:25



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Jätte fint :)
2019-05-08

  Maiah VIP
Underbart vackert
2019-05-05

  marie ohlson
Väldigt väldigt fint skrivet och den kändes i hjärtat.
2019-05-04

  ResenärGenomLivet VIP
Längtansfull dikt med fina rim...
2019-05-04

  Maria Sundelin VIP
Vemodsvacker längtan
Kramar
2019-05-02

  ULJO
Så fint skrivet. Blir berörd
2019-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter