Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kanske man börjar förstå mer av sitt liv ju äldre man blir...? Egen bild


Molltoner

 

Lägger mitt livspussel

gång på gång

söker minnen

upptäcker en grundton

med tydliga ackord

av toner i moll

stigande

klängande

dolda i den brokiga bilden

 

Det gör ont

att registrera det gömda

inse orsaker

förstå sammanhang

smälta det oförlåtliga

släppa taget

försonas med allt

omfamna det outtalade

 

Sörja det som inte blev

och det som blev

 

Glädjas över kraften

i det sköra

 

Höra klangen övergå

från moll till dur

 

Känna själen smekas

utan ängslan

 

 




Fri vers (Fri form) av Siggesdotter
Läst 249 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-01-25 14:07



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En text full av liv och känsla!
2021-01-28

  Maiah VIP
Vackert komponerat! Ett viktigt pussel att lägga
2021-01-27

  Maria Sundelin VIP
Väldigt talande
2021-01-25

  ULJO
Kan verkligen känna själens smekning i dessa fina ord
2021-01-25

  Eva Helene VIP
Ödmjukt och insiktsfullt. Fint!
2021-01-25

  Marita Ohlquist VIP
En fin och tankeväckande text som jag känner igen mig i.
2021-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter