Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kvinna född i Fiskens stjärntecken


Fisken


I djupet skimrande fjäll
en smidig kropp rör sig snabbt
ur skuggor _ in i solljus
vill nå dig _ vill fånga dig
näten är redo
livets strömmar _ för dig till mig

Färggrann _ skimrande i ljuset
dina ögon fulla av silverglans
ser på mig _ fångar in mig
drar mig ner mot djupet
ner i det svala gröna vattnet

Tillsammans rör vi oss
långsamt med strömmen
sakta gungar vi med vågorna
i det mjuka dämpade ljuset

Världen långt ovanför lockar inte längre
verkligheten finns här nere
i de mörka lugna djupen
drömmande hör jag vågorna viska

En snärt och allt är över
hon är borta _ på väg mot ett varmare vatten
i djupet ser jag en glimt av
skimrande fjäll _ snabbt undanglidande
stiger ensam upp mot ytan




Fri vers av Harriette
Läst 178 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-06-10 10:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Harriette
Harriette