Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


NÅGOT FATTAS ÄNDÅ



Det har hänt rätt mycket
i världen,
sedan dess
jag var ung en gång.
Och i gråa försommarnätter
kunde lyssna
till konknarrens sång.
Då fanns det ej mängder
med prylar,
man levde rätt knapert då.
Stort var att äga
en cykel,
då slapp man att traska
och gå

Nu drunknar de unga
i prylar,
i datorer
och i internet.
De mejlar och sms-ar
har allt
som gör tillvaron lätt.
Så nog har de det bra,
våra unga,
men något fattas ändå.
De har aldrig hört
konknarren sjunga
i försommarnätterna
grå.

Ingvar Björkdahl
Mariestad




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 150 gånger
Publicerad 2012-06-12 12:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl