Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På botten finns inga sjökort.

 

Det kostar att ligga på topp
Så jag tog mig en sväng ner i djupetipettipett.. 

Men det är slitigt som fan att simma runt
på dybotten och leta algblommor

Utan syrgastub
Visade det sig

Men som jag letade
Rara små blomster sökte jag där nere
Letade 
Alldeles ivrig, inledningsvis

När varje simtag rör upp dy och sikten grumlas

Men snälla Sara var det någon som sa
Inte kan man göra buketter av algblommor
Inte sätter man dem i vas. De dödar hundar och små barn. 
Inte pryder de lantkök heller 

 

Och så dyn, som är allt jag ser

Och så ytan, som glittrar som silver

Och så syrgastuben, som glömdes i ekan

 

Sjökort

Saknas

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Saring
Läst 297 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-06-15 02:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Absurt mysigt. Titeln är underbar, och algblombukett en annorlunda bild. Men att säga att man inte kan göra på visst sätt? Det säger jag emot :)

Redan i början, med djupetipettipett, sätt du en lekfull smågullig ton. Påminner mig om historier och sånger från lägereldar i scouterna för många många år sedan. Sedan den melankolin som jag känner i slutet; ytan som silver, syrgasen kvarlämnad... Det blir så mycket starkare när allting tidigare varit på lek.

Allting känns väldigt drömlikt.
2012-06-18

  "Milou"
Applååååd! :) Tack för att du skriver och delar med dig, du berör!
2012-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Saring
Saring