Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bitterheten byggde bo i vår bädd

Din rygg vänd mot mig i fören
Skummet yr kring ditt glesnande hår
Blicken fäst mot sinande horisont
Lämnar mig stel och tom i aktern

Söker sömnen efter förvirrad dag
Du, förlorad i samtal i annat rum
Ljuset tänds, slamrande dörrar
Något sarkastiskt slank ur din mun

Avslitna lakan och knutna nävar
Brända broar och avslitna trådar
Förlåt och ursäkt, inte på kartan
Skrik efter kärlek, men ingen hand

Ödmjuk hud söker kontakt med dito
Förlöjligad, drar sig in i skalet
Taggar istället för persikans lena lår
Bitterheten byggde bo i vår bädd

Frågorna kändes som förhör
Var min självkänsla inte större?
Svar kräver dialog utan rätt och fel
Kärlek kan aldrig prövas utan smek

Fastbunden i barndomens mardrömmar
Tryggheten fanns bara i hundens koja
Modersmjölken sinade inför din skönhet
Tilliten fanns aldrig nära din kudde








Fri vers av Eric Grimstad
Läst 153 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-06-18 16:48



Bookmark and Share


    Doll
Gillar denna. Dialog utan rätt eller fel, kan inte vara viktigare.
2012-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Eric Grimstad