Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Provokationen

Det var definitivt ingen silverrygg som hängde efter henne. Snarare en av vårens första rookies som var ute och luftade sina längtningar och sin rastlösa Kawazaki.
Han låg på tok för nära. Han borde utan svårighet kunna läsa det finstilta på skattekvittot där bak. Då och då drog han upp i jämnhöjd, stirrade stint på henne genom mörklagt visir för att åter glida ner och leka Följa John. Det kändes både hotfullt och irriterande.
Om hon plötsligt skulle haft lust att testa sina skivbromsar skulle han ha dånat rakt in i bagageluckan…
Märkligt att det var så intressant bara för att hon satt i en nedcabbad bil och tillhörde det motsatta könet. Hade hon promenerat på trottoaren hade han inte ägnat henne en enda blick. Nåja, det var varken första eller sista gången. Det började redan när hon fyllde moppe och hade grenslat sitt livs första motordrivna fordon. Utan att riktigt inse det hade hon gjort intrång i en mullig värld som tillhörde killarna. Bara genom att kliva upp på sin Monark hade hon jämnat ut styrkeförhållandet.
Hennes klenare muskler hade ingen betydelse längre. Nu hade de lika många hästar och gashandtag. Samma buller, frihetskänsla, vinddrag och läderjacka.
Nej, en tjej skulle nöja sig med att sitta där bak på bönpallen och skrika av skräckblandad förtjusning. Inte utmana män på deras egen bakgård med deras egna leksaker. Det tycktes som om drömmar om fart och kraft var deras avdelning.
Nu femton år senare var hon fortfarande en utmaning i trafiken. Möjligen hade det med sex att göra.
Kanske ett slags signalämne från reptilhjärnan som triggade en aggressivitet och frustration… något som bara låg och väntade på att få blåsa ut och återställa hackordningen.
Hon körde visserligen en potent sportbil som kunde matcha de flesta vid rödljusen. De unga högg direkt när chansen dök upp och trampade gasen i botten. Hon brukade låta dem hållas. Det retade mer än att hon skulle trampat gasen i botten. De äldre gav henne oftast bara små förstulna blickar. En tjej med flygande hårsvall var förmodligen dagens ögongodis. Det bjöd hon på. Frun där hemma skulle med största sannolikhet fått nobben direkt om hon hade vågat föra bilbyte på tal.
Hur skulle det se ut om hon åkt omkring och hetsat upp män vid stans alla gatuhörn och parkeringsplatser. Dessutom är vintern snart här och under en hardtop blir livet inte lika spännande.




Prosa (Kortnovell) av Eric Grimstad
Läst 287 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-06-22 00:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eric Grimstad