" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 




Atrium


Rummet
hade tydliga referensramar

I mitten växte trädet upp ur sin egen skugga
Spretiga frågor sköt skott ur förvridna svar

Det förflutnas elasticitet
hade just suttit i en osynlig soffa
och vräkt ur sig substanslöst pladder

Vi visste inte hur långt in
vildhundarnas spöken hade nått under tiden

och om det hängde ihop med att
det dunkla ljuset plötsligt hade skiftat nyans

Vi visste inte heller
varför det förväntades av oss
att vi skulle ta emot ett svärd
vars blad var infattat i tiotusen diamanter

eller varför vi skulle visa vördnad
mot en sovande narr med trasiga händer

Allt vi säkert visste var
att det inte finns några romerska tempel i Kina








Fri vers av Almagrundet
Läst 1579 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2006-02-04 23:30



Bookmark and Share


  ERD-man-SKY VIP
Rum och tid men i vilket universum…
2012-02-07

    Felix Knutsson
Tillhör de analas skara som gärna vill kunna avkoda poesi, men denna dikt gäckar mitt förnuft. Vilket är precis det som gör den intressant.
2007-09-06

  rebecca d
jag förstår den inte, men jag tycker mycket om den. första hälften tolkar jag som en brytpunkt, förgånget, frågor, skiftningar, överlappande...sen vet jag ine riktigt. svärdet, templet etc..sparar den till vidare genomläsning och fundering.. fantastiskt språk!
2006-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Almagrundet
Almagrundet