Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en biografi


Trevlig midsommarnattsdröm




jag försvinner lätt i högtiden
den nästlar sig in mitt i veckor månader och dagar

timmarna blir långa när jag står på min balkong
tittar och undrar vad dom gör nu

skålar?



jag äter och stänger dörren, skyller på allergi
vill inte höra, se

vill inte känna, tänka veta
få vetskap

om att det bara är jag här

och ingen annan



så jag väller ur mig önskningar
det enda jag kan göra

de andra sitter tillsammans
äter sill

tar en nubbe

jag längtar efter en snubbe
det enda rim som passar här



ja, inför alla stora helger
är jag en kameleont som inte känner

inte syns eller hörs nåt mer

så är det bara


men kanske visar dom en gammal svartvit film
om jag är en lycklig stjärna en film-noir

en som skär med sin lågmäldhet och beröringsstyrka



så kanske finner jag tröst
i kvällens sorl

i krunchet från ostbågarna i min skål
doppa djupt i dippskålen


sen tar jag helt enkelt och drar ner
persienner och alla sinnen


dyker ner i sängen

ensam

tröstlös

forcerad

frustrerad

och mer











Fri vers (Prosapoesi) av LenaJohansson VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-06-21 20:15



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Underbar text som passar in för ohygligt många bara här i Sverige. Men glöm för allt inte av att åtminstone jag ska ägna dig en eller 2 tankar idag plus alla andra dagar/kram
2012-06-22

    lenakarin
Gripande text.
Nog många som känner så.
2012-06-22

    ej medlem längre
Din röst talar för många.
2012-06-21

  ResenärGenomLivet VIP
Din text talar för många.
2012-06-21

  Anya VIP
Jaa storhelger är ett jävla gissel då man ska vara så in i bomben lycklig med familj och vänner. Diktarjaget är inte ensam om sin ensamhet. Det finns många.
2012-06-21

  träsnidaren
Din dikt är verkligen levande! Jag blev väldigt tagen av den och känner igen mig mycket. Gillar främst;
"dyker ner i sängen

ensam

tröstlös

forcerad

frustrerad

och mer"

Hur träffande som helst!!
2012-06-21

  Dufvenberg
Kram.

Jag skulle föredra ostbågar framför
en nubbe.
Men kanske inte snubbe:)
2012-06-21

  Niclas Petersson VIP
Jag har läst en hel del dikter om storhelgsensamhet, men den här griper tag som fan. På riktigt.
Jag är där. I ensamheten. I dina ord.
Gillar. Mycket.
2012-06-21

  Larz Gustafsson VIP
Jag hatar det löjliga hedniska midsommarfirandet och väljer av den anledningen att totalbojkotta alltsammans.
2012-06-21
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP