Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath




Utan skuld

omgiven av Gulmårans söta doft
vandrar jag vägen fram

tillsammans med dig

förr lade man gulmåran
på gästabudssalens golv

trätogräs fick den heta
eftersom det alltid blev bråk och skrik

” Galium strös här aldrig på golfwet utom wid giästebud
aldrig något giästebud är här (lik som på andra ställen) utan rus,
aldrig rus utan kif och buller; altså giver Galium kif."
Linné 1745

                   *

förundrat lyssnar hon till orden
som skramlar som tomma tunnor

bedömer, dömer, framhäver,
beskriver
en verklighet hon inte kan se

hon tiger,
låter orden skramla runt
förbi

de ekar i rummet
av förträfflighet

det är alltid någon annans fel

         *

en lång arbetsdag

din varma blick
i vårt kök

känner befrielsen

vaksamheten kostar

ord som inte når fram

ord som nästan fäster i mig

rädslan
som vill fånga andra i sitt garn
famlar runt med långa armar

griper

söker fäste

tappat greppet

glider till slut bort
från mig

 

© Eva Langrath 2012

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 816 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-06-22 21:05



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Intressant perspektiv
2012-06-23

    ej medlem längre
Tycker att det är en vandring genom livet och inget är att beses som inte är värt det så dig som den som vet att det kommer tider som är värda att vara i och att leva för
2012-06-23

  Minkki VIP
Tack för Linnécitatet - en variant på att bevisa att månen är en ost ;)

och för 'det är alltid någon annans fel' - och egentligen, för hela texten, intressant uppbyggd i avdelningar
2012-06-23

    © Birgitta Wäppling VIP
Du sätter ord på hur det kan vara. Hur orden inte alltid når fram, och hur rädsla och vaksamhet ibland kan inta sina platser och fördröja ordens väg
till målet.
2012-06-23

  ULJO
Så klokt
2012-06-22

    ej medlem längre
Så sant... utan skuld...när ord inte betyder...när vaksamhet tar all kraft...då är man utan skuld. Man kan bara göra så gott man kan!
2012-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP