Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath




Om kvällen

mandelblomsträdet doftar i kvällen
vi rundar backen
går trottoaren fram

på gräsmattan mittemot
armar som lyfts
snurrande kroppar
ben som sträcks ut

smidigt och graciöst
i takt utan musik

intill vilande husskelett

bakom mig hörs steg
nyfiken sneglande hund
vänder sig om

en ung man passerar
klädd i röda byxor
med yoghurt i handen

han ser intresserat
på hundens nyfikenhet

vi går jämsides en stund
leende önskar han
have a nice evening

och försvinner in genom
höghusets port

           *

en rökig källarlokal
möten med många
jag saknat

du följer mig dit

energi
toner i mängd, från en scen

jag ser pojken, som drömde
att stå på en scen

spela för oss
sjunga för oss

ge oss sin dröm

        *

du håller min hand
när min fot vacklar
på trottoarens kullerstenskant

upp för trappan
ut i ljuset
fram till vattnet

skrattande ser vi
på allt som flyter
och skymmer sikten
för oss

hand i hand
går vi in
genom tunnelbanespärren

upp på tåget

 

© Eva Langrath 2012

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 573 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-06-23 14:07



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Underbara ord. Man följer med på din resa.
2012-06-26

  Bibbi VIP
Fin.
2012-06-24

  ULJO
Blirs å glad av dina underbara ord
2012-06-23

    ej medlem längre
Jag bara njuter av dina ord.
2012-06-23

  Minkki VIP
fina ögonblick du skriver, visuella
2012-06-23

    Madeleine Ågren (Maduska)
Den sköna, jazziga ordmelodin igen. Den gör du så bra. Och det var så kul att ses! Kram!
2012-06-23

    ej medlem längre
"Summer in the City",
********************

klassisk topp-låt,

som ännu ger mig rysningar

av välbehag.


Liksom Din lyrik, bästa Eva!!!
2012-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP