Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En som älskat




du får mig att glittra inombords
som regnet på mitt fönster mot gården

jag ser dig för mitt inre gåendes
men hör ej hur du skriker okvädningsord

lyssnar ej på det örat

låter kärlek och tålamod
regera


du säger att det är du som regerar
men jag vet ju vem det egentligen är

det är varken du eller jag
något annat jag ej kan beskriva




de kallar det kärlek
finns att finna i alla strängar

skapar allt även det som känns obehagligt
just i denna stund


så vila i den förvissningen
förstå

att det finns inte mycket mer att göra
bara följa med i dess avgrundsdjupa vägar

som slingrar och tar och ger
får oss att önska det inte vore där mer



men ändå vilja önska det ända

som vi finner för sant om vi varit där

i kärlekens allomfattande skapelse













Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2012-06-25 08:35



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag tycker dina ord väl klär bakgrunden av kärlek och dansen kring vem som för och vem som följer. Om kärlek det kan skrivas på så många sätt och detta är då ett av dem med vilka jag har absolut fördrag. Trenne äpplepajer förtjänte texten.
2012-07-03

  S.A.I. Steve Lando VIP
amour upp till sköna bredden
2012-06-30

    lenakarin
Insiktfullt! ..även det som känns obehagligt..
2012-06-26

    ej medlem längre
Känslorna hisnar när jag läser dina ord.
2012-06-25

    ej medlem längre
Underbar poesi. Att läsa dina ord får känslor att vakna.
2012-06-25

  Armo
Vackert!
2012-06-25

  Anya VIP
Berörande fint.
2012-06-25

  Linda CH VIP
Du får fram det väsentliga i denna fina text. Kärleken råder!
2012-06-25

    ej medlem längre
"Sjung vackert i skorrande strängar,sjung vaackert om kärlek ändå" som Fröding myntade det! Utsökt vännen!!!!
2012-06-25

    Max Poisé
Kanontext P. Gillar detta mycket. DU skriver bra.
2012-06-25

  Dufvenberg
Att sätta sig över det svåra.
Att se till det som är vackert
och sammansmältande.
Som får dig att glittra.
2012-06-25

    Birgersdotter VIP
Längtan efter kärleken som finns där någonstans..Bra trxt
2012-06-25

    ej medlem längre
universe!* bra text
2012-06-25

  Ljusletaren
Kärleken blundar och kärlekens vägar är slingriga att följa men ändå så finns kärleken överallt i vår värld.

Bra ordat/kram
2012-06-25
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP