Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




Ser in i dina ögon

 

 

för ett ögonblick

ser jag in i dina ögon

din själs spegel

anade dom svarta

hatiska ögonen

 

din mun är som ett streck

du ser arg och sur ut

avbröt det samtal

som andra hade

 

började prata om ditt

såg på dom andra

deras irriterade blickar

på varandra

 

dom lyssnade en stund

du fick några frågor

som du sa att du inte förstod

 

det var att dom ville få dig

att förstå att inte avbryta utan

låta den som pratar få prata

till punkt

 

det förstod du inte det har alltid

varit så med dig du vill stå först

i kön helst prata i ett kör trots

att du inget har att säga utom

när det gäller sjukdomar

 

det är något du gärna pratar om

verkar kunna och veta allt så vill

du vara sjukast vi har försökt få

dig att förstå att det finns så mycket

annat att prata om

 

så jag ser ilskan och hatet

i dina svarta ögon som

vanligtvis är så oskyldigt blå

 

anits 25 juni 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-06-25 11:02



Bookmark and Share


  Maria T
Tråkigt
2012-06-27

  Michaela Dutius
En dikt som tränger bakom och lyfter upp på ett förträffligt sätt
2012-06-27

  Lars Hedlin
Mycket bra!
2012-06-26

  Skogsfen.
Så bra du får fram egot, men du ser också något annat i själens spegel de oskyldigt blå. Eller har jag fel där?
2012-06-25

  arja savela
Skriver under Larz kommentar!
2012-06-25

    maija tuori
Så är det ..det finns enegitjuvar...och själviska människor..
2012-06-25

  Ljusletaren
Det finns många egon i vår värld!
Bra ordat/kram
2012-06-25

  Bibbi VIP
Förefaller som en energitjuv som man måste dra sig ifrån eller tala genom att tiga.
2012-06-25

  Anya VIP
Svårt med relationer, kanske bäst att undvika denna typ av människa?
2012-06-25

  Larz Gustafsson VIP
Det finns människor som är så stukade invärtes att deras enda trygghet består av att stå i centrum och att kontrollera andra. Tragiskt men sant.
2012-06-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP