Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


SOMMARKVÄLL



I min blåklockeäng vid Hohult
har sommardagen gått till ro,
där blommorna vagga i vinden
över ett lösångarbo.
I gulmoran surrar en humla,
i ängsvädd kvällsena bin,
i gräset hörs syrsorna spela,
de övar på nattsymfonin.

Här, långt bortom allfarvägen
och stadsgators jäkt och brus,
här kan jag i sommarkvällen
lyssna till hängbjörkens sus.
Här känner jag sommarens dofter,
som kvällsvinden breder ut,
här har jag ro och stllhet,
när dagen har nått sitt slut.

Ingvar Björkdahl
Mariestad




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 181 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-06-30 15:57



Bookmark and Share


  mare VIP
Mycket fin !
2012-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl