Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad är "att bottna i sig själv" - här några tankar...


Att bottna i sig själv




Jag vill bottna i mig själv

utan att drunkna

i det förgångna


Låta mig lyftas - uppåt

mot ytan, högt

allt högre…



Jag vill forma mina åldrade

kupade händer

till ett kärl du fyller...

med luft ljus och längtan

tills sorgen vänder

i jublande hopp



Jag vill flyta med i strömmen

ta nya simtag, långa

andas, känna nya dofter


...skönja horisonter

långt, långt borta



Så... vill jag bottna i mig själv

utan rädsla över djupen

utan tvekan


Känna glädje, sorglöshet

i meningen med barnaleken

vänta, längta


Gång på gång

se solen sakta sjunka

vid strandens snäckbeklädda tång





Fri vers (Fri form) av Siggesdotter
Läst 368 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-07-03 11:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
oj oj oj så vackert!!! Och bottnat.
2012-07-11

  Nils Teodor VIP
Vist och vackert
Härligt skrivet
2012-07-06

  Rise Little One
Så fin titel - och inte minst – innehållet.
2012-07-03

  ResenärGenomLivet VIP
Tycker om din definition av "att bottna i sej själv". Riktigt sköna tankar.
2012-07-03

    Pulvermos
Mysig känsla i texten. man får lust att utvecklas när man läst den.
Tack
2012-07-03

    ej medlem längre
Moget, kreativt!
2012-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter