Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så här kan det kännas att mista En Liten Vän... trots att du inte var min


Du var inte min...





Så fort det kan gå att mista

en liten vän, grå och skygg

jag vet inte vad som hände

men känner mig ändå stygg



Beundrade Dig jag gjorde

så smidig och mjuk du var

ögonen ömt mig sporde

"du vet väl – jag är ingen karl"



Du fick nästan allt Du ville

det godaste gav jag till Dig

jag lade gourmén på Din tallrik

och sen Du belönade mig



För – ibland kom du tätt, helt nära

ibland satt du längre ifrån

men värst det blev när du gömde

din egen person i vrån



Det hände att jag fick leta

och upprepa ljudligt Ditt namn

Du kunde ju inte veta

det avtryck Du gjort i min famn



Du längtade nog till det fria

och en kväll så tog Du Din chans

sen dess har jag sökt Dig och ropat

men finner Dig ingenstans



Nu undrar jag stilla och sorgset

tänker Du komma åter hit in

jag saknar Dig så, lilla Misse

trots att Du inte var min!









Bunden vers (Rim) av Siggesdotter
Läst 174 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-07-03 16:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
<3
2012-07-11

  Maiah VIP
alla kattälskare måste jubla när de läser denna kärleksförklaring till Misse. Tänk att en katt kan sätta sådana spår....Fint diktat
2012-07-08

  Bo Himmelsbåge
... väldigt mjukt och inlevelsefullt om att mista en kär vän ...
trots att den inte var Din ... utan blott lånad ...
en ljum sommarkväll i juni månad ...
2012-07-04

  walborg
Det skär i hjärtat att läsa detta - kanske skulle Du skaffa en egen liten kattunge eller hund - djuren ger oss så mycket.
2012-07-03

  ResenärGenomLivet VIP
Åh, så fint. Tycker så mycket om katter, speciellt min egen.
2012-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter