Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Just nu håller vår statsminister på för fullt...


Reinfeldt i Almedalen: "Det kvälls- och nattarbetande folket, M:s hjältar !"

Traditionellt inledde han med en EU-odyssé , inget nytt under solen . Men sedan drog han igång ! En lång och tårdrypande berättelse om hans möten under våren med taxichaufförer i Eskilstuna, gruvarbetare i Norrland, nattpersonal på äldreboenden i flera kommuner, brandmän i Småland och flera som jobbar kväll och natt . Hans engagemang för dessa visste INGA gränser och hans respekt för dem var oerhörd ! Mycket skickligt vävde han in dessa berättelser i M:s "nya" politiska budskap !
Det hela utmynnade i en en "Jobbpakt för Unga" , ett samarbete mellan regering, arbetsgivare och arbetstagarnas organisationer . Med stor inlevelse intygade han att "M värnar om den svenska modellen" .
Allt detta låter, naturligtvis, helt fantastiskt ! "Moderaterna är det moderna arbetarpartiet" ,sade han alldeles nyss . Men.... han har ännu inte sagt ett enda ord om alla oss som får kämpa för att klara brödfödan ,vi som INTE har "riktiga jobb" ,INTE ETT ENDA ord om oss 400.000 som knappt klarar oss överhuvudtaget ! Visst, det är bra att satsa på dem som redan har jobb, men vi andra då ? Och att satsa på arbetslösa ungdomar det är, självklart, lovvärt ! Men vi pensionärer då ? INTE ett ord om oss hittills ! Det är de "nyttiga" , de "friska" och de starka som ska ha STÖD, tydligen ! Vi andra får fortsätta att nöja oss med små skärvor från de rikas bord ! DÄR har vi SKILLNADEN mellan SAP och M ! Löfvén kommer INTE att överge oss längst ner i botten !

-----




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 249 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-07-03 19:38



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Egentligen går det att analysera M:s politik på ett rätt enkelt vis:
De som jobbar och sliter ,de SKA uppmuntras och gynnas , en MOROT, helt enkelt, men ..de som INTE har "riktiga jobb", de som parasiterar på staten , de som är pensionärer, de är INTE nyttiga och ska "tvingas" till att jobba (även om de är över 65 !) . Vi (som, till antalet, är över 400.000) är INGET värda för Moderaterna ! Hoppas att väljarna har genomskådat M:s intentioner: Moderaterna VILL skapa ett DELAT Sverige, ett välmående ,arbetande folk OCH en fattig, arbetslös underklass som ,snart, får ÄNNU mindre skärvor från de Rikas bord , detta i takt med de jobbavdrag som ,säkerligen, kommer det arbetande folket tillgodo ! Det VÄRSTA är att det KAN skapa motsättningar mellan de som gynnas av Renfeldts politik och VI som missgynnas av den ! Glöm ALDRIG att vemsomhelst KAN bLI arbetslös !
2012-07-03

  Larz Gustafsson VIP
Det kapitalistiska systemet kalkylerar cyniskt med en viss procent arbetslösa.
I DDR var arbetslöshet olaglig.
2012-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska