Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mera Almedalen , Jonas Sjöstedts debut ...


Jonas Sjöstedt (V):"Vänsterpartiet- Det Nya Landsbygdspartiet !"

Men den stora frågan var ju ,naturligtvis, att V vill spola de privata företagens aktiviteter inom skola, barnomsorg och äldreomsorg eftersom vinster INTE ska kunna tas ur dessa verksamheter . Eventuella överskott ska återinvesteras i verksamheterna i stället för att skickas till banker i lågskatteparadis . Mycket vettigt tycker jag, men frågan är om ens det s k vänsterblocket kan enas om detta .
Sedan, som överskriften antyder, kom Sjöstedt, på slutet, in på HUR V ville stödja lokala verksamheter som ,t ex småbanker och , därmed ,vara ett parti för HELA Sverige .
En BRA debut av Jonas Sjöstedt, han var balanserad och lugn, inga slagordsbombardemang ,detta lyste, hälsosamt, med sin frånvaro .


----




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 366 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-07-04 19:48



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Och, än i denna dag, är Vänsterpartiet det parti som ,envist och ståndaktigt, håller fast vid ickevinstprincipen i skolan och äldreomsorgen ! Jag kan INTE förstå hur det ska kunna bli BÄTTRE för kunderna/patienterna när riskkapitalbolag skickar skattepengar till Lågskatteländer ! Förklara det för mig den som kan !
2012-11-23

  Larz Gustafsson VIP
Jag vägrar att rösta.
2012-07-05

  Mats Henricson
Först till Tarras: Vänsterpartiets förslag innebär INTE kommunalt monopol igen utan alternativ SKA finnas även i fortsättningen ! Skillnaden är att riskkapitalbolagen inte ska göra sig besvär längre eftersom de INTE ska kunna härja i dessa verksamheter
framöver !
Åsa Romson (Miljöpartiet !) är den som spritt dessa FELAKTIGHETER om Vänsterpartiets förslag , det bådar INTE gott vad det beträffar det röd-Gröna samarbetet i framtiden !
2012-07-05

  Tarras
Kul med politik! Jag har svårt att tänka mig att någon, oavsett partifärg, kan tycka att vinstuttag ur sådan verksamhet är vettigt, om man väl sätter sig in i frågan. Dock tror jag att skolan kan bli bättre med privata alternativ. Den kommunala skolan är på många ställen undermålig och detta kan inte rättmätigen skullas på friskolor, även om det är en vanlig ursäkt.
2012-07-04

  Mats Henricson
OK, Lg, men det här med avskaffandet av vinst inom äldreomsorg,barnomsorg och skola ÄR ju ändå rätt vänsterradikalt ! Och så är det ju klart INTRESSANT när V berättar att riskkapitalisternas uttåg ur dessa verksamheter skulle innebära ytterligare 20.000 jobb inom dem !
2012-07-04

  Larz Gustafsson VIP
Ett revisionistiskt parti som i bästa fall kan kallas vänstersossar.
Jag har ingen som helst respekt för denna typ av renegater.
Skulle jag vara vänster i dag skulle jag vara kommunist med stort "K". Allt annat är inkonsekvent och löjeväckande.
2012-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska