Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här lilla diken skrev jag 2001, jag minns det så väl, för jag var sjuk och låg i min säng och diktade.... Jag har en melodi till och sjunger för dig om du vill lyssna på ljudfilen här intill!


Om jag fick vara en fågel




Om jag fick vara nån annan

om bara för en enda dag

ville jag vara en fågel

så fri - som en näktergal

Då skulle jag fylla mina vingar

med vindar från himlens sky

sen skulle jag seglande flyga

över hav och land och by



Sen skulle jag sjunga melodier

som ingen hört någon gång

trösta de ensamma, sorgsna

som gläds åt fåglarnas sång

Men själen så fångad och fjättrad

i denna bristfälliga kropp

saknar de vingar den tappat

sången om hjärtats hopp



Så gärna jag vore en fågel

om bara för en enda dag

då skulle jag flygande sjunga

om det drömmer och längtar jag




Bunden vers (Rim) av Siggesdotter
Läst 262 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-07-05 23:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Rörande.. :')
2012-07-09

  Maiah VIP
Jättefint sjunget och diktat....
2012-07-09

    ej medlem längre
Tack för en skönhetsupplevelse utöver det vanliga, musiken och dina ord...allt förtrollar. Tack!
2012-07-07

  ULJO
Vacker poesi bjuder du här
2012-07-07

  walborg
Tack också för den fina melodin och för Din känsliga vackra stämma som sjunger! Skulle vara fint med litet gitarr till tror jag ...
2012-07-06

  Nils Teodor VIP
Mycket vacker
2012-07-06

  walborg
Stort varmt tack för fin dikt
2012-07-06

  ResenärGenomLivet VIP
Underbart vacker dikt...
2012-07-06

  Bo Himmelsbåge
... Åhh ... vilken fin dikt ... och sång ... ! jag blir imponerad ... tack kära Siggesdotter ... jag tar dem till mitt hjärta ... det är underbart att hör Diktarens röst också ... kram Bosse ... Bokmärks ...!
2012-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter