Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
resa i tiden....inte alltid för nöjes skull....


Tågresan



Jag reser utan mål

tåget rusar igenom

mörka tunnlar

min tillvaro syns lika

snäv som dessa tunnlar

grafitgråa, smutsiga av rök

jag koncentrerar mig

till det yttersta

att dölja mig

i den nötta slitna soffan

ser halvsovandde

och tidningsläsande

människor

tittar ut genom fönstret

några kor på bete

är det ända som

fångar min blick

jag smusslar med min

medicin och smyger in

en\" lugnande\"....

välkomnar dåsigheten som

får mig att försvinna i en

egen dimma

Tåget fortsätter sin färd

jag förnimmer dunk, dunk

ser mörkret för en minut

på väg genom en tunnel

jag ser inte längre

varken människor, djur

eller den gråmurade

tunneln

allt har blivit suddigt

Tog jag mer än en tablett?

hann jag tänka

innan sömnen

drog över mig

i den nötta skinnsoffan.










Fri vers av Karin Rosberg
Läst 336 gånger
Publicerad 2006-02-05 17:24



Bookmark and Share


    fina
tur det finns nått som kan lindra...om ej läka...så man får lite lugn o ro mellan tankestormarna...
2006-02-07

  nicklas ekström
tänk om det vore lika lätt att filtrera bort livets resa
när den blir sådär grått jobbig och
outhärdlig
fast det förståss
det är ju en del i de erfarenheter som tillsammans utgör livet ...

om de bara inte var så frekventa de där stunderna
2006-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg