Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minns ni nittiotalets STORA HIV-Skandal i Frankrike där hundratusentals människor smittades av HIV-infekterat blod, pga bristande kontroll och tillsyn vid blodgivning ! Många huvuden rullade (många fick sparken även om jag INTE minns några höjdare som t


Människorna tycks ALDRIG lära av sina misstag, hur STORA de än är !

Men HÄR lär INTE några huvuden rulla ! Det är , i en avlägsen lantlig provins, i Kina, som hundratusentals blodgivare smittats ner pga att INGEN som helst TESTNING av blodet har genomförts (flera av invånarna/blodgivarna i denna provins lider av HIV/AIDS !) Det framstår ju som HELT SJUKT att INGEN KONTROLL av blodgivarna genomförts och runt 400.000 människor har smittats, FLERA TUSEN HAR, redan,DÖTT i AIDS !
Det var en högt respekterad Professor som kom på denna skandal och skickade INTE MINDRE än FYRA rapporter till Kinas HÖGSTA Centralråd om riskerna med denna massblodgivning (bl a hälldes blodet i Jättelika kar !) .
Dessa har IGNORERATS totalt men Professorn, som är mycket respekterad och ansedd, har INTE trakasserats av myndigheterna (därtill är han alldeles för känd och har, dessutom internationella kontakter av rang !) .Professorn är sjuk (levercancer), men fortsätter ändå (!) kampen för att få de högst ansvariga inför rätta ! Men det LÄR bli SVÅRT eftersom en av de HÖGST ansvariga för denna katastrof med STOR sannolikhet kommer att bli Kinas NÄSTA Premiärminister ! DÄRFÖR har, naturligtvis, nationella kinesiska massmedia belagts med munkavle i denna känsliga fråga ! Och Kinas HÖGSTA ledning tiger som MUREN ! Men denne FANTASTISKE, åldrige (79 år !) och sjuke akademiker hamrar på via Internet där han , mycket FLITIGT, får ut information om denna VIDRIGA SKANDAL ! Professorn lyckades, t o m, forcera den Internetbrandvägg som Myndigheterna byggt upp kring denna KATASTROF !
Det är bara att hoppas att INTERNATIONELLA MASSMEDIA ställer till ett SJUSÄRDELES OVÄSENDE kring denna hemska händelse !
Jag är dock rädd för att Kinas ökande ekonomiska inflytande gör att våra egna kapitalister och deras kumpaner, politikerna, fortsätter att slicka kapitalstinna kinesiska sändebud i deras rövar ,medan politikerna också försöker få Massmedia att lägga locket på ! ALLT för att sno åt sig kinesiskt investeringskapital ! Kapitalismen ÄR, som bekant, VÄRLDENS STÖRSTA HORA !!!!

KÄLLA : P1:s utrikesredaktion denna förmiddag.

--




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 210 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-07-09 12:36



Bookmark and Share


  poetryGirl
Det känns hoplöst! Det enda jag vill är att blicka upp mot universum.....
2012-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska