Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu låter jag bilan falla över våra parlamentarikers allra hemligaste och käraste domäner !


"Besparingstips inom Riksdagens ,Landstingens och Kommunernas parlamentariska verksamhet (satir).

1. Ser till att, OMGÅENDE, HALVERA ALLA ARVODERINGAR för politiker inom ALLA TRE områdena !

Besparing: Minst 999 MILJARDER över hela riket !


2. HÖJER PENSIONSUtbetalningarnas NEDRE ÅLDERSGRÄNS för ALLA POLITIKER till 65 år !

Besparing: Minst 500 MILJARDER över hela landet !


3. ALLA POLITIKER betalar en FEMMA för kaffe med bulle och påtår (alternativt te, choklad,läsk mm) !

Besparing: Ca 50 MILJARDER per år ,rikstäckande .


4. REPRESENTATIONSKONTONA HALVERAS, rakt av ! Gäller hela Sverige !


Besparing: Ca 60 MILJARDER per år .


TOTALT skulle våra kommunala kassor FÖRSTÄRKAS med detta ÖVERSKOTT på 583 MILJARDER , samma summa skulle tillföras Landstingen och detsamma till Riksdagen !

Kommunernas ÖVERSKOTT skulle gå direkt till Skola, Vård, Äldreomsorg och Barnomsorg


Landstingens dito skulle, UTESLUTANDE, gå till Sjukvård ( med minst 200 MILJARDER till den starkt eftersatta psykvården !) .


Riksdagens ÖVERSKOTT skulle gå till Kommunikationer (SJ, Vägnätet) , ca 200 MILJARDER och resterande 383 MILJARDER till SKOLAN , VÅRDEN och ÄLDREOMSORGEN ( i samarbete med kommuner och landsting) .


Kolla in nu ,Sveriges politiker ! Henricson har FIXAT det här ! Det är BARA att dra igång !


(Viss reservation för EXAKTHETEN i besparingssiffrorna, men MÅNGA,MÅNGA MILJARDER ÄR det !)

----




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Mats Henricson
Läst 230 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-07-09 14:47



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Synnerligen aktuellt det här: Hörde idag på P1:s´nyheter att 70 sjuksköterskor skulle lämna Umeås Universitetssjukhus ,bara 19 blir kvar (de andra har sagt upp sig !) . Den ansvariga landstingspolitikern fattade INTE mycket ! Dåliga löner och VIDRIGA arbetsförhållanden är vad det handlar om ! Många sjuksköterskor drar till Norge, för där BETALAR de BRA, i alla fall !
TÄNK bara tanken att det här sprider sig över HELA landet ! Vilket KAOS det kan bli, Landstingspolitiker ! VAKNA, för helvete !
2012-07-09

    ej medlem längre
DaWord
2012-07-09

    ej medlem längre
En liten miljard till kulturen?
2012-07-09

    ej medlem längre
Inte ens när du förklarar att det är (satir) i rubriken. Många vet inte vad det är förstår du.
2012-07-09

    ej medlem längre
Varför försöker du inte skriva debattartiklar på Newsmill? Här bland massa drömmare lär du inte få gehör.
2012-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska