Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla ska dö. Varför då inte leva livet i stället för att bekymra oss.


Döden

Döden
är en vän till oss alla
en vän som ingen av oss ännu känner
Vi vet att han kommer på besök
Förr eller senare
Det gör inget för den han besöker
Efteråt gör det inget
Ingenting alls
Men de anhöriga brukar sörja
Konstigt
ändå inte svartsjuka
se döden som en vän
Någon som gör livet värt att leva
Värt att leva i vissheten att det tar slut
Det är därför man kan njuta av livet
Så lätt och så enkelt
Kanske inte så länge
Vem vet
Njut medan tid finnes
När tiden är slut
slut för alltid
Då har vi mött döden
och lärt känna en gammal vän
Vi ska alla träffa honom
Varför bekymra sig
Varför fundera
Döden kommer
Tids nog får vi veta
Tids nog får vi svar
Alla ska dö
Så njut
Njut av livet
Njut i fulla drag
Döden kommer ändå




Fri vers (Fri form) av Kent Filppu
Läst 281 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-07-10 11:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kent Filppu
Kent Filppu