Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tant Ekonomi-En fasa

Ett besök hos Tant Ekonomi blev till en fasa
Inga pengar fick jag och
kunde inte ens på smörgås kalasa

Jag hade ett överskott förra månaden och
borde sparat
Mitt ansikte var som ett frågetecken
Kunde jag få detta ogiltigförklarat?

Min börs hade varit tom länge och jag
hade sålt mitt enda guldörhänge,
för att
få lite mat i magen och
nu var jag fattig sen förr förra fredagen

Tant Ekonomi rörde inte en min
hennes ögon sa
Här är inget att hämta- försvinn

Ledsen, fattig och eländig vankade jag runt på stan
Hade inte en aning om hur jag skulle fixa mat för dan
senare såg jag Tant Ekonomi på
ute serveringen, oberörd och smaskandes på
parmesan





Fri vers av Yarissa VIP
Läst 501 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-07-10 17:55



Bookmark and Share


  Järnkatten
Jo du, det är inte utan att man undrar, hade en dialog med nämnda förvaltning som jag lade ner lika fort som den börjat, kravlistan var oändlig, det var bara att läsa mellan raderna..:/..
2012-07-11

  anits VIP
Mycket bra och tänkvärt skrivet
2012-07-10

  Hawk
Tyvärr finns alltför många människor i total avsaknad av medmänsklig förmåga...
Viktig text och skrämmande läsning!
2012-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Yarissa VIP