Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..eller : "Har vi hört den förrut ?"


FAS 3: " Kärt barn har många namn !"

Alliansens FAS 1,2 och 3 är inget annat än sämre kopior av sossarnas arbetslöshetsprogram ! Detta ÄR kontentan av det program om FAS 3 som SVT:s "Operation Granskning" visade ikväll ! Och ,eftersom jag tillhör de som genomgått alla dessa faser (är nu i FAS 3 !) så kan jag bara instämma !
Men..det finns en VÄSENTLIG SKILLNAD mellan sossarnas Plusjobb mm och Allliansens FASER ! På sossarnas åtgärder kunde man KLARA SIN EKONOMI och leva som en människa ! Man fick avtalsenlig "lön" (nästan alltid den lägsta) men tjänade ändå ca 4-5.000 netto mer per månad än under Alliansen ! Under Reinfeldt lever man MYCKET knappt, ja, man går nästan back ! Plus att flera tusen av oss 26.000 FAS-Treare UTNYTTJAS och luras att jobba som om de vore anställda med en avtalsenlig lön !
SÅ nu ,kära väljare, har ni väl ändå genomskådat den GIGANTISKA LÖGN som ALLIANSEN vunnit valen på ! Det här citatet från en segerrusig Fredrik Reinfeldt efter valsegern 2006 talar ju sitt eget tydliga språk: "NU är det SLUT på MENINGSLÖSA arbetsmarknadsåtgärder, NU handlar det om RIKTIGA jobb !" RIDÅ !

KÄLLA: "Operation Granskning" (SVT ikväll)

------




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Mats Henricson
Läst 286 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-07-11 20:45



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Fast det är INTE FAS 3 i sig självt som är dåligt, det är ERSÄTTNINGEN som är USEL !!! En något så när självmedveten individ VET att man INTE kan bli utnyttjad ! Det är ju bara att anmäla arbetsgivaren till AF ! Om man INTE fattar det själv så är man nästan HJÄRNDÖD !
2012-07-23

  Mats Henricson
Till Susanne A : Önskar dig lycka till med jobbet du har och hoppas att du har bättre tur än vad jag hade: Fick,ÄNTLIGEN, ett riktigt jobb (som telefonbokare) i augusti förra året ! Slet på under hösten och vintern 2011 och in i januari 2012 . VAD händer då ? Jo, företaget som anställt mig går i KONKURS ! RIDÅ !
2012-07-13

  poetryGirl
vad jag förstår så måste man utföra menlösa saker som att måla om stolar etc...förnedrande
2012-07-12

  ULJO
Fas 3 är ju en urlöjlig åtgärd. Skam över upphovsmannen.
2012-07-11

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Jag har just sett programmet, det var mycket sevärt! Arbetsmarknadsministern kunde förstås inte ge något vettigt svar på varför en person som tidigare hade plusjobb nu utförde precis samma arbetsuppgift men för 2000 kr mindre i månaden. Och så typiskt att nu när begreppet Fas 3 (fasa 3 kallar jag det för) fått så negativ publicitet så döper man om det till "sysselsättningsfasen"! Själv är jag också i jobb- och utvecklingsgarantin men har bara hunnit till Fas(a) 2... fast just nu har jag ett tillfälligt, "riktigt" jobb.
2012-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska