Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter snart två år... av saknad...


Epilog



Modigt föreställde jag mig:
”Jag ska ropa dig högt tillbaka
men sen ska jag låta Dig gå…”
Nu står jag fortfarande här
och ser Dig försvinna bort –
för att aldrig mer återvända…


Och jag bad och ropade
i min förtvivlan
Kom tillbaka!
Kom tillbaka till mig - Älskade!
Kom tillbaka, bara en gång till...

Men tystnaden ekar mot mig
för min önskan är orationell
och omöjlig, men ändå
det är så det känns …


Snart har snart två år förflutit
sen jag förlorade Dig, och tiden har stått still –


Ibland - mitt i saknadens bergochdalbana
när tomheten efter Dig bränner mig
mitt i sorgens varma vemod
befinner jag mig ett lugn
i en stilla trygghet
Och jag söker –
efter tyngdpunkten
balansen
i min ensamma tillvaro
där jag kan bottna i mig själv

Ser Du mig?


Här finns jag och med mig
ALLT det vi hade tillsammans:
Vår ömsesidiga förälskelse som aldrig tog slut
den aldrig sinande attraktionen
gemenskapen
och våra ändlösa djupa samtal
om drömmar, tankar
och om livet självt
Vår kärlek – som växte och mognade
till något innerligt
vackert ...

– Av allt det vi genomgick tillsammans;
rosorna – taggarna – och doften av blomningen
som många vi mötte kände och drogs till
och till sist – vissnandet och avskedet...


Du ville stanna
men måste lämna mig
och dem Du älskade –
och kvar står jag här
med min längtan efter DIG!

Men tänk om det är sant som jag läst:
”Det man sår i svaghet uppstår i härlighet”

Då är du fullkomnad nu!




Fri vers (Fri form) av Siggesdotter
Läst 175 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-07-12 14:39



Bookmark and Share


  ULJO
Berörande och gripande läsning
2012-07-13

  Bo Himmelsbåge
... mycket starkt och gripande ... vackert ... vemodigt ... men ändå hoppfullt ... att det finns en sådan djup och varaktig kärlek som övervinner allt ... till och med döden ... tack ...
2012-07-13

    ej medlem längre
Ord som tar andan ur mig att läsa. Starkt. Berörande. Vemodigt.
2012-07-12

  bittemi VIP
Gripande läsning!
2012-07-12

  ResenärGenomLivet VIP
Det kändes att läsa...
2012-07-12

  walborg
Känns starkt att läsa.
2012-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter