Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den ensammes dans



Pulsens slag
är den ensammes dans

Förbi
far förbi
som ljustid
nutid
och Alltid

Intigheten
är kusin
med evigheten
och drömmen
med vakan

Vaknade
för att upptäcka
att uppvaknandet
var en dröm

Så jag vaknade
ur drömmen
förhoppningsvis ...

Svindlande tanke
denna förbisedda
möjlighet.









Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 398 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-07-14 10:55



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Den som dansar med sig själv behöver inte riskera att trampa någon på tårna (utom möjligen sig själv).

Och som Zhuang Zi sade: Bara den upplysta människan vet att livet är en stor dröm, medan somliga dårar tror att de är upplysta!
2012-07-23

  Brachmin
lättupptagen intelligens! gott
2012-07-15

  Gunnel Eriksson VIP
Tycker om reflektionerna i denna dikt.
Inledningen är spännande.
Att intigheten är släkt med evigheten
är en intressant tanke.
2012-07-15

  walborg
Hur skall man hitta balansen mellan självfördjupning och öppenhet för impulser från människor och intryck från verkligheten?
2012-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP