Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blind tro

Flykten
fortsätter i det oändliga.


Men inte längre bort
utan till.
Jo bort
men från mörkret denna gången.


Resan går vidare


Det är gott nog
och vad ska jag annars lita på?


Förnuftet?
Logiken?
Matematiken?
Politiken?
Det jag fick lära mig
av mina egna?


Vart förde det mig?
Till en återvändsgränd
Till låsta rum
Till fängelse


Till och med kyrkan hade stängt dörren
när jag kom en natt
i förtvivlan


Nej det är ju större än så
bortom murarna
bortom mitt hemland


Var jag bor?
Vet inte
men under himlarna i alla fall
och hittills har jag haft tak över huvudet


Jag föredrar att resa med lätt bagage
och guldmynt är tungt att bära med sig.
Ta ni rikedom ni som vill ha den


Packar ner mat för dagen


Ber om ännu en morgon
Startar hojen.
Och kör
tills solen går ner




Fri vers av Ali D VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-02-06 02:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP